Menu

Instantor utser Marcus Dahlman till ny Head of Sales

Instantor, det svenska fintechbolaget som gör finansiella beslut enklare med AI, tar in ny kompetens för att fokusera på företagets fortsatta expansion. Instantor är det tredje tillväxtbolaget inom tech som Marcus Dahlman går in i. Han kommer senast från mjukvaruföretagen Wiraya och Dream Broker, där han främst ansvarat  för de befintliga kund portföljerna med hans tidigare team. Marcus Dahlman kommer att arbeta både strategiskt och operativt med att optimera befintliga och nya kunders användning av Instantors AI-drivna paketering för bankdata.

Instantor växer expansivt och planerar att gå in i fem nya marknader under året och säljorganisationen får en betydande roll när företaget ökar sin närvaro i Asien och Latinamerika. Instantors mjukvara ger långivare värdefulla insikter om en kunds ekonomiska situation genom att analysera bankdata med hjälp av maskininlärning och intelligens. Instantor finns idag på 25 marknader med drygt 150 kunder globalt.

Simon Edström, VD Instantor, kommenterar:

“Marcus Dahlman blir en viktigt nyckelspelare för vår fortsatta tillväxt på viktiga marknader i Asien och Latinamerika. Förutom gedigen kompetens inom snabbväxande sälj och kundorganisationer, har Marcus erfarenhet från att bygga långa och goda kundrelationer inom finans och bank segmentet”.

Instantor ska trippla säljavdelningen inom de närmsta månaderna. Vilka tillsammans med befintligt team ska arbeta med att tydliggöra hur långivare kan optimera sin affär, genom att bättre analysera och få värdefulla insikter från bankdata.

Marcus Dahlman, ny Head of Sales säger:

“Instantor är ett framåtlutat och nytänkande Fintech bolag. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet accelerera det värde vi redan skapar för våra befintliga kunder och stötta fler långivare globalt att ta bättre beslut baserat på AI. Parallellt med att vi rekryterar nya talanger, tydliggör vi vårt produkterbjudande och ökar kund närvaron. Ambitionen är att Instantors kunder ska vara bäst i klassen på säker och lönsam långivning”